Genel

Toz Akarları ile İlgili Bilmek İstedikleriniz

Toz Akarları ile İlgili Bilmek İstedikleriniz

1) Toz biriktiren ve toz akarları için yaşam alanı sağlayan mobilyaları kaldırın veya değiştirin. Halılar, döşemeli mobilyalar, örtüler, perdeler, doldurulmuş oyuncaklar ve diğer kumaş kaplı mobilyalar, temizlenmesi kolay eşyalarla değiştirilmelidir. Bu, özellikle yatak odalarında ve alerjisi olan kişilerin zamanlarının çoğunu geçirdiği diğer alanlarda önemlidir. Halı, toz akarları için mükemmel bir üreme alanıdır. Halı kullanılması gerekiyorsa, düşük havlı çeşitleri seçin. Alan kilimlerinin temizlenmesi, duvardan duvara halılara göre daha kolaydır. Parke, karo veya muşamba zeminlerin temiz ve tozsuz tutulması çok daha kolaydır. Aynısı ahşap, deri veya plastik kaplı kanepe ve sandalyeler için de geçerlidir. Toz alerjisi olan çocukların içi doldurulmuş, tüylü oyuncaklarla uyumasına veya oynamasına izin vermeyin.


2) Şilteyi, yayları ve yastıkları alerjen geçirmez örtülerle sarın. Yatak, toz akarı gelişimi için son derece önemli bir kaynaktır. Şilteler, yaylar ve yastıklar etrafında fermuarlı plastik veya vinil örtüler, uyku sırasında solunmaması için alerjenik malzemelerle kapatılır. Ayrıca pamuk bazlı malzemelerden daha temiz tutulmaları daha kolaydır. Yatak ve alerji tedarik mağazalarında çeşitli toz geçirmez yatak koruyucuları mevcuttur. Birçoğu, konforu artırmak için naylon gibi bir dış malzeme tabakasıyla donatılmıştır. İdeal olarak, alerjenlerle yüklü olanlar yerine yeni yatak takımlarına toz geçirmez koruyucular takmak en iyisidir.


3) “Alerjen olmayan” yastıkların kullanılması, onları alerjiye dayanıklı kılıflarla kaplamanın yerini tutmaz; alerjik olmayan, basitçe malzemelerin sentetik olduğu anlamına gelir. Ayrıca, köpük yastıkların toz akarı alerjenlerine kuş tüyü yastıklardan daha az eğilimli olup olmadığı konusunda kanıtlar çelişkilidir. Yalnızca yıkanabilir yatak örtüleri, çarşaflar ve battaniyeler kullanın ve yatakları haftalık olarak sıcak suda yıkayın.


4) Ev içindeki bağıl nemi düşürmeye çalışın. Ev tozu akarları, bağıl nem yüzde 50'nin altında olduğunda hayatta kalmakta zorlanırlar. Havalandırmayı iyileştirmek ve bir nem alma cihazı kurmak genellikle iç mekan popülasyonunu azaltmaya yardımcı olabilir. Kumaş kaplı yüzeyler havayı ve vücut nemini daha az gözenekli malzemelerden (örneğin ahşap, vinil, muşamba) daha iyi koruduğundan, halıların, yatak takımlarının, aşırı doldurulmuş mobilyaların vb. çıkarılması veya değiştirilmesi, nemin azaltılmasına ve toz akarları için uygun habitatın azaltılmasına yardımcı olacaktır. 


5) İyi düzeyde sanitasyon ve ev temizliği sağlayın. Vakumlama ve temizleme faaliyetleri, akar popülasyonlarının azaltılmasında veya alerjen maddelerinin (dışkı, deri döküntüleri, karkaslar) ortadan kaldırılmasında pek fayda sağlamamıştır. Bununla birlikte, rutin, kapsamlı vakumlama tozu, kepeği ve küçük bir akar yüzdesini temizlemeye yardımcı olabilir. Vakumlama yapılırken, mikroskobik alerjenlerin vakum torbası içinde tutulması için HEPA (Yüksek Verimli Partikül Tutucu) filtreleme sistemi ile donatılmış bir elektrikli süpürge kullanmak önemlidir. Bu seviyede filtrelemeye sahip olmayan elektrikli süpürgeler, küçük alerjenik parçacıkları havaya geri döndürerek, genellikle daha da büyük alerji semptomlarına neden olur. Yatak odaları, şilteler ve toz akarlarının yaşama olasılığının yüksek olduğu diğer yerler üzerinde durulmalıdır. İdeal olarak, süpürme işlemini yapan kişi alerjik kişiler olmamalı ve vakumlama yapılırken etrafta bulunmamalıdır. Bu mümkün değilse, filtreli bir solunum maskesi takmalıdırlar. Yüzeylerin tozlanması nemli veya yağlı bir bezle yapılmalıdır.


6) Alerjen tutucu hava filtrelerinin kullanımını düşünün. Mikroskobik toz akarı parçacıkları (özellikle dışkı) havada saatlerce asılı kalabilir ve solunabilir. Bu alerjenlerin giderilmesine yardımcı olmak için evin merkezi klima ve ısıtma sistemine HEPA sınıfı filtreler takılabilir. HEPA filtreleri, yatak odalarına ve evin diğer kritik alanlarına yerleştirilen portatif hava temizleyicilerinde de kullanılabilir.

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır