Genel

ORGANİK BESLENME

ORGANİK BESLENME

Yetiştirilirken ya da üretilirken kimyasal madde, gdo ve sentetik gübre kullanılmamış ürünlere Organik Gıda diyoruz. Peki bir ürünün organik etiketli olması o ürünü sağlıklı ve besleyici yapar mı?

 

Yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla, bilinçli ve istekli olarak alınan kararları ve bu kararların uygulanma sürecini kapsayan “Wellness” kavramını hayatımıza entegre edebilmek için fiziksel ve zihinsel bazı gereklilikleri yerine getirmek gerektiğini söylemiştik.

 

Bu fiziksel gerekliliklerin en önemlilerinden birinin sağlıklı ve düzenli beslenme olduğunu biliyoruz. Organik beslenme son yıllarda sağlıklı beslenme kavramının önemli öğrelerinden biri haline geldi. Bugün organik ürünlerin pazar payı, tüm gıda pazarının 4%’ünü bulmuş durumda. Bu da insanlağın sağlıklı beslenme konusunda günden güne bilinçlendiğini gösteriyor.

 

Peki sadece organik olması bir ürünü sağlıklı ve besleyici yapar mı? Cevabı: Hayır. Market raflarında çikolatadan cipse, kırmızı etten şekere her ürünün “organik” etiketli olanını bulabilmek mümkün. Ancak şekerin, unun ya da yağın organik koşullarda üretiliyor olması bu ürünleri “sağlıklı besin” kategorisine sokmaya yetmiyor. Her ne kadar bu ürünler organik olarak adlandırılmayanlarına nazaran daha az kimyasal içeriyor olsa da, insan vücudu doğal ve sağlıklı ürünler istiyor.

 

Bu sebeple alışveriş esnasında gıda ürünlerimizi seçerken besleyiciliğine, antioksidan içerip içermediğine ve tüketiminin sağlığa zararı olup olmadığına bakmalıyız. Bunun yanında elbette besinlerimizi olabildiğince organik almaya çalışmalıyız.

 

2014 yılında Melbourne’de yapılan bir araştırma, haftada bir organik beslenmenin idrar pestisit seviyesini %90 oranında düşürdüğünü göstermiştir. Ayrıca Organik bir gıda, organik olmayanına göre 19% ile 69% arasında daha yüksek antioksidan içerir.

 

Bunların dışında organik gıda almak için başka sebepler de mevcut. Ürün doğru bir şekilde olgunlaşabildiği için gerçek tadı ortaya çıkıyor. Bunun yanında organik gıdaların organik olmayanlarına göre daha fazla antioksidan içerdiği de bir gerçek. Vücut sağlığı açısından bu son derece önemli bir anekdot. Yetiştirilirken kimyasal maddelere maruz kalmaması da başta kanser olmak üzere bir çok hastalığın riskini düşürüyor.  

 

Organik tarımın çevresel faydalarını da göz önüne aldığımızda; başta sebze ve meyve olmak üzere besinlerimizi olabildiğince organik olanlarından seçmek sağlığımızın yanında çevremiz için de çok daha faydalı olacaktır.

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır