Genel

Köpeğime Neden Alerjim Var?

Köpeğime Neden Alerjim Var?

İnsanların %15 ila %30'unun evcil hayvan alerjisi olduğunu biliyor muydunuz? 


Alerjik reaksiyonlar kedilerde iki kat daha olası olsa da, özellikle astımınız varsa, köpeklerden kaynaklı belirtiler daha şiddetli olabilir. Ancak bu, köpeğinizden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Tepkinizi neyin tetiklediğini anladıktan sonra, onu yönetmek için adımlar atabilirsiniz.

Sorunun kaynağına ulaşmak

Alerjik reaksiyonunuz olduğunda, vücudunuz normalde zararsız olan bir şeye aşırı tepki verir. Köpekler söz konusu olduğunda, tüy döktüğü için değil, salyaları, tüyleri ve idrarları yoluyla salgıladıkları özel bir proteindir.

Bu alerjiyi özellikle zorlaştıran şey, proteinin hayvan üzerinde kalmamasıdır. Bunun yerine, köpekten, giysi ve halılardan duvarlara ve koltuk minderlerine kadar çevredeki her şeye geçer. Evcil hayvan tüyü ayrıca uzun süre havada kalır, ciğerlerinize veya gözlerinize kolayca girer ve tahrişe neden olur.

Tüyleri bir alerjen olmasa da, iki yaygın alerji tetikleyicisi olan kepek ve tozu toplayabilir. 

Alerjiniz olsa bile bir köpekle nasıl yaşanır

Alerjiler, küçük bir sıkıntıdan düpedüz perişanlığa kadar ciddiyet bakımından değişebilir. Günün sonunda, probleminizi %100 ortadan kaldırmanın tek yolu köpeğinizi evinizden uzaklaştırmaktır. Ancak, evcil hayvanlarımız ailenin bir parçası olduğu için cevabın her zaman bu olmadığını anlıyoruz.

İyi haber şu ki, alerjiniz olsa bile sadık arkadaşınızla yaşayabilirsiniz. 

Test yaptırın

İlk olarak, tam olarak neye alerjiniz olduğunu bulmak yardımcı olabilir. Belirtilerinize neden olan köpeğiniz bile olmayabilir! Alerjiniz varsa, alerji testi, vücudunuzun bağışıklık tepkisini kontrol altına alabilmeniz için tepki gösterebileceğiniz belirli alerjiler konusunda sizi uyarmada önemli bir rol oynar.

Köpek hijyeni uygulayın

İnsanlarda köpek alerjisi olduğunda, sorunu “hipoalerjenik” bir köpekle çözebileceklerini varsayıyorlar. Ama unutmayın, sorun kürk dökmek değil; Çoğu insan, evcil hayvan tüyünde veya ölü deride salgılanan proteine ​​​​alerjiktir.

Köpeğinizin düzenli olarak bakımını yaptırmak, kepeklerin evinize girmesini önemli ölçüde azaltır.

Yatakta kutsal bir alan yaratın

Anlıyoruz; iyi bir kucaklaşmayı kim sevmez ki? Bize güven; hala yavrunuzla kucaklaşabilirsiniz! Sadece uyuduğun yerde yapma. Bu, uyurken saatlerce çok fazla maruz kalma demektir. Ayrıca, şarj olurken vücudunuzun bir alerjik reaksiyonla savaşması gerekmez.

Bunun yerine, köpeğinize kendi yatağında uyumasını öğretin, böylece hem harika bir uyku çekersiniz hem de aynı anda kepeğe maruz kalmanızı azaltırsınız.

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır