Genel

Çocuklarda Doktor Randevusunu Verimli Kılmak

Çocuklarda Doktor Randevusunu Verimli Kılmak

Yeni bir doktor ile görüşmeye gittiğinizde çocuğunuzun sağlık durumu hakkındaki önemli bilgilerin tümünü aktarmanız gerekecektir; bu sebepten var olan problemleri, allerjileri (lateks allerjisi gibi), geçmiş tedavileri ve kullanılan ilaçları vb. belirttiğinizden emin olmalısınız. Doktorun verdiği her bilgiyi not etmek de yardımcı olacaktır ve çocuğunuz doktora gittiğinde huzursuzlaşıyorsa başka bir kişinin varlığı muayeneye tam olarak odaklanabilmeniz için iyi bir fikir olabilir. Özellikle çocuğunuz küçükse verilen bilgileri dinlerken yanınızda size yardım açısından başka birinin olması işinizi kolaylaştırabilir. Doktorunuzdan çocuğunuzun sağlık durumu için faydalı olacak her broşürü isteyin, bilgilerin yazılı olması daha sonra hatırlanması ve onları çocuğunuzla ilgilenebilecek başka birine aktarmak için kolaylık sağlayacaktır. Randevunuzu sizin ve çocuğunuz için en uygun olan zamana denk getirmeye çalışın, aceleniz veya aklınızı meşgul eden başka konular olmasın (işe geri dönmek, bir yere yetişmek vb.). Bu noktaların allerji ya da diğer sağlık uzmanlarına muayene için gittiğinizde aklınızda bulunması önemli olacaktır. Yemek Allerjileri Hakkında Öğrenilmesi Gereken Bilgiler Yapılan araştırmalar, ebeveynlerin genel olarak doktor görüşmelerinde sormak istedikleri soruları ve önemli noktaları atlayabildiklerini gösteriyor. Aşağıdaki listede aklınıza takılabilecek soru ve sorunların çoğu bulunuyor, bu listeyi doktor randevusunda yanınızda bulundurabilirsiniz. Yalnız, bir görüşme sormak istediğiniz tüm sorular için yeterli olmayabilir, bu sebepten doktorunuz ileri bir tarih için muayene önerebilir.

  • Anafilaksi nedir, ne değildir?
  • Allerjik reaksiyonların semptomlarını tanımak, reaksiyonların zaman döngüsü.
  • Allerjene nasıl kazara maruz kalınır ve riskli durumlarda ne yapmak gerekir?
  • Besin ihtiyacını karşılayan sağlıklı yemekler yediğinden emin olarak çocuğunuzu neyle beslemelisiniz (kaçınmanız gerekenlerin aksine)?
  • Allerjenlerden kaçınmak için; alışveriş yaparken aldıklarınızın etiketlerini okumak, yemek pişirirken, sosyal faaliyetlerde, dışarıda yemek yerken ve seyahat esnasında dikkatli olmak. Anti alerjik ürünler temin etmek.
  • Reçete edildiyse oto enjektörlü epinefrinin (adrenalin kalemi, epipen) ne zaman ve nasıl kullanılacağını bilmek. Tekniğin her muayenede tatbiki.
  • Çocuğunuza yemek verebilecek aile üyelerinin ya da kişilerin nasıl bilgilendirileceği.
  • Besin yükleme, allerji testlerinin riskleri ve faydaları. Sonuçların yorumlanması.
  • Bir sonraki muayene ne zaman ve neden gereklidir?
  • Daha fazla bilgiye nereden ulaşılabilir?
  • Çocuğunuzu allerji hakkında eğitmek.

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır