Genel

Antialerjik Nevresimler İşe Yarıyor mu?

Antialerjik  Nevresimler İşe Yarıyor mu?

Alerjileri yönetmek genellikle, belirli alerjenlerinize maruz kalmanızı mümkün olduğunca sınırlayan çok yönlü bir çaba gerektirir. Bu, örneğin yer fıstığı bir sorunsa kolay olabilir, ancak düşmanlarınız polen, toz akarları veya küf ise kesinlikle daha zordur.

Çevrenizi alerjenlerden uzak tutmak için adımlar atarken, bu çabaları yatak takımınıza da yaymak mantıklı mı? Bu, alerjenlerinizin uyuduğunuz yerde gizlenip gizlenmediğine bağlıdır

Hipoalerjenik yatakların bu çabalarda rol oynayıp oynayamayacağını merak ediyorsanız, burada dikkate almanız gereken bazı noktalar var.

Yatak odaları bazı alerjenler için oyun alanı olabilir

Evinizdeki tüm odalardan yatak odanız sığınağınız olmalıdır, ancak alerjiniz varsa durum böyle olmayabilir. Bir çalışma, 7.000 yatak odasından vakumlanmış toz topladı ve numunelerin neredeyse tamamında en az bir alerjen ve numunelerin dörtte üçünde 3-6 alerjen buldu.

En yaygın yatak odası alerjisi suçluları şunları içerir:

  • Toz akarları
  • Tahta kurusu
  • Kalıba dökmek
  • Evcil hayvan kepeği
  • Hamam böcekleri

Tabii ki, açık pencerelerden geçen polenler gibi diğer alerjenler de yatak odalarına girebilir.

Siz ve alerjeniniz arasında bir bariyer oluşturmak

Yatak odanızı ne kadar temiz tutarsanız koruyun, sizi temin ederiz ki, yastıklarınızda ve şiltelerinizde toz akarları vardır.

Türkiye’de toz akarlarına alerjisi olan milyonlarca insan için küçük yaratıklarla uyumak ideal değil. Hipoalerjenik nevresimlerin devreye girdiği yer burasıdır.

Bu yatak takımı, siz ve yatağınızın ve yastığınızın içinde gizlenen her şey arasında bir bariyer oluşturur. Toz akarları ölü deri hücrelerinden beslenir, bu nedenle bu bariyer akarları bir tarafta hapseder ve cildinizi diğer tarafta tutar. Sonuç olarak, kolayca beslenemedikleri için toz akarı popülasyonunu minimumda tutabilirsiniz.

Ayrıca hipoalerjenik nevresimler nemi tutmayacak şekilde tasarlanmıştır, bu da şilte ve yastıklarınızın daha fazla "nefes almasına" yardımcı olur. Bu, toz akarlarının, tahtakurularının ve küfün tercih ettiği havasız, sıcak ortamların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Bu nedenle, toz akarlarına, tahtakurularına veya küflere karşı bilinen bir alerjiniz varsa, hipoalerjenik nevresimler alerjilerinizi yönetmede oldukça önemlidir.

Yatak odasındaki alerjileri yönetmek için atabileceğiniz başka adımlar da vardır:

  • Hava filtreleri
  • Nem alma cihazları
  • En az iki yılda bir yastık değiştirmek
  • Yatak takımlarınızın sık sık yıkanması
  • Halı yerine parke zemin tercihi

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır