Genel

Alerjik Rinit (Bahar Alerjisi, Saman Nezlesi) - Evde Korunma Yöntemleri

Alerjik Rinit (Bahar Alerjisi, Saman Nezlesi) - Evde Korunma Yöntemleri
ALERJİK RİNİT (BAHAR ALERJİSİ, SAMAN NEZLESİ) - EVDE KORUNMA YÖNTEMLERİ
Alerjik rinit uzun vadeli bir problemdir. Alerjileri evde tedavi yöntemiyle kontrol etmek zaman ve çaba gerektirir. Yine de alerjilerle başa çıkabilmek için yapılabilecek en uygun yollardan biridir.
 
Alerjenlerden uzak durun Alerjenlerle temasınızı keser ya da azaltırsanız, alerji semptomları azalabilir ve onları ilaçsız ya da yada korunma yöntemleri ile kontrol edebilirsiniz. Alerjenlerle temasınızı kontrol altında tutmak ve semptomlarınızı hafifletmek sinüzit gibi komplikasyonlara yakalanma ihtimalinizi azaltır. Bunu belirtilenleri yaparak sağlarsınız:
  • Toz ve toz akarlarını kontrol etmek. Örneğin, düzenli toz almak ve anti alerjik nevresim takımları kullanmak.
  • Hayvanların ölü derilerini temizlemek ve diğer evcil hayvan kaynaklı alerjilere dikkat etmek. Bunu yapmanın bir yolu da evcil hayvanınızı evin belirli bir bölgesinde tutmak veya anti alerjik şampuan kullanmaktır.
  • İç mekanda küf kontrolü yapmak.Eğer yüksek ise nem alıcı cihaz (rutubet giderici) kullanmak Küvetinizi, banyonuzu her ay temizlemek.
  • Polenlerle temastan kaçının. Buna dahil olarak, polen sayısı fazla olduğu zamanlar kapalı alanlarda kalın.
  • Evinizde muhakkak Hava Temizleme cihazı kullanın.
Semptomları kontrol edin; Eğer alerjenlerden uzak durmak semptomlarınızda bir değişiklik yaratmıyor ya da mümkün değilse;
  • Burun tıkanıklığını tedavi edebilmek için tuzlu su solüsyonuyla burun kanallarınızı temizleyebilirsiniz.
  • Evinizde hava nemlendirici cihaz kullanarak, çokça sıvı tüketerek ve tütün dumanından uzak durarak hafif sinüs enfeksiyonlarını önleyebilir ya da denetleyebilirsiniz.
  • Reçetesiz satılan ilaçlar kullanmayı deneyerek semptomları hafifletebilirsiniz.
Semptomlarınızı ve sizi nasıl etkilediklerini izlemek yardımcı olacaktır. Örneğin, sizi uykusuz mu hissettiriyor, konsantrasyon güçlüğü mü yaşıyorsunuz, ya da sürekli uykunuz mu var? Alerji yapan maddeleri ve onlara maruz kaldıktan ne kadar süre sonra semptomların belirdiğini de takip edin. Bu bilgi doktorunuzun problemi önlemesine ve tedavi etmesine yardımcı olacaktır.

Kategoriler

Menü

Müşteri Hizmetleri

0212 210 99 14 (pbx)

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır